X
Santip Santip Bekijk Santip artikelen
Nivo Nivo Bekijk Nivo artikelen
Vakpublicaties Vakpublicaties Bekijk vakpublicaties
Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief

Gelukkig heeft een ieder de wens om geen ruzie te
hebben en is er dus draagvlak voor een oplossing

Mediation

Mediation

Mediation

In conflict geraakt met aandeelhouders of mede-vennoten?

Nooit leuk. U wilt deze problemen zo snel mogelijk opgelost zien te krijgen. Gunstig is dat u samen voor mediation heeft gekozen. Er is dus draagvlak voor een minnelijke oplossing.

Dat is altijd te verkiezen boven elkaar de tent uitvechten. Zeker als u samen verder moet. Voor bijna elke ruzie en ieder conflict is een voor beide partijen aanvaardbare oplossing. Zelfs als die oplossing op het moment zelf totaal buiten zich lijkt. Zodat u erna elkaar de hand kunt schudden en samen verder kunt. Of met wederzijds respect uit elkaar kunt gaan.

Bij mediation lost u het probleem sámen op. De mediator helpt u daarbij door het gesprek weer op gang te brengen en blokkades op te ruimen. Waar nodig voorziet de mediator u van kennis en informatie.

Forensische Mediation

Forensische Mediation

Deze variant wordt ook wel 'deskundigenonderzoek met toepassing van mediation' genoemd. Dit is een procesmethode die onderzoek en mediation combineert met het doel enerzijds de rechter informatie te verschaffen in de vorm van een zogenoemd 'deskundigenbericht'. Anderzijds biedt deze methode nog steeds de gelegenheid aan partijen om zelf tot een (deel)oplossing van hun geschil te komen. Deze methode hebben wij toegepast in gezag- en omgangszaken en in complexe financiële zaken voortkomend uit een echtscheiding.

Sander Schilder is geregistreerd Forensisch Mediator bij de Stichting Forensische Mediation en wordt regelmatig benoemd door rechtbank en hoven als deskundige in complexe financiële/ fiscale zaken.

Sander Schilder, oprichter en eigenaarvan SANTAX, is al 21 jaar fiscalist

Sander Schilder begon zijn loopbaan bij belastingadvieskantoor Groesbeek & Vos fiscaal economen in Amsterdam, voordat hij overstapte naar JAN© Accountants & Belastingadviseurs in Purmerend. Van huis uit fiscaal-econoom, heeft Schilder zijn kennis en dienstenpakket verbreed naar conflictbemiddeling, ondernemingscoaching en bedrijfswaardering. Hij doceert regelmatig voor opleidingsinstituten als SRA, SSR, IMFO en CPE. Maar hij is ook direct in te huren door uw onderneming.

Daarnaast schrijft Sander Schilder columns en artikelen over fiscale zaken voor diverse media. Met enige regelmaat geeft hij gratis tips over actuele fiscale zaken op deze site. Houd die dus in de gaten. Of schrijft u zich in voor de nieuwsbrief!

Loop eens binnen op ons gratis inloopspreekuur voor een oriënterend gesprek.

Santax is van vele markten thuis. Met vragen zoals:

  • Kan ik hoge Box 3 heffing voorkomen?
  • Ik wil schenken aan mijn kinderen. Hoe doe ik dat?
  • Is het voor mij verstandig om mijn eenmanszaak om te vormen naar een B.V.?
  • Is mijn bedrijfsstructuur wel optimaal?
  • Ik wil mijn testament aanpassen. Waar moet ik op letten?
  • Ik wil gaan scheiden en ben geïnteresseerd in mediation. Hoe werkt dat?
  • Wat is mijn bedrijf waard en wat kan ik doen om mijn bedrijf in waarde te laten groeien?

kunt u bij Santax uitstekend terecht. Maar ook met vragen over het voeren van uw administratie en hoe we daarin kunnen begeleiden bent u aan het juiste adres. Wilt u meer weten? Loop dan eens binnen voor een oriënterend gesprek. Elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur.